Társasjátékokat kaptunk az Ökomenikus Segélyszervezet jóvoltából

Már több éves hagyományunkhoz hűen a tavalyi tanévben is csatlakoztunk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. közös projektjének „Játék határokkal” című pályázat megvalósításához az akkori 6.a és 6.b osztály részvételével. A tanulókat Sinkáné Bártfai Katalin a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet munkatársa rendhagyó osztályfőnöki órákon és délutáni klubfoglalkozásokon érzékenyítette a játékfüggőség témakörében.

Március 6-án interaktív szabadulószobás társasjátékban is részt vehettünk. Iskolánkban 4 helyszínen rendeztek be szabadulószobát, amit már nagyon vártak tanulóink. Ezalkalommal az 5-6. évfolyamosok vettek részt ezen a programon. Reggel 9 órakor megnyitóval indult a nap, ahol az animátorok is adtak egy rövid összefoglalót a függőségekről. Ezek közül is legnagyobb hangsúlyt a játékfüggőségre helyezték, mert a korosztály épp ebben lehet érintett. A gyerekek nagyon aktívak voltak a beszélgetés során, látszódott, hogy a foglalkozásoknak köszönhetően már rengeteg információra szert tettek. A kérdésekre repkedtek a jobbnál-jobb válaszok.  A megnyitót követően az osztályok csapatokba rendeződtek és megkezdődött a kiszabadulás. A versenyt időre kellett teljesíteni, amelyhez a diákoknak csapatban kellett dolgozniuk, gondolkodniuk. Erre hamar ráéreztek és egymást kiegészítve, erősítve sikeresen kijutottak a szobából. Az első helyen a 6.b osztály csapata végzett, szinte rekordidő alatt teljesítette a feladatot.

A gyerekek hatalmas élményekkel gazdagodtak, a közös feladat, együtt-gondolkodás pedig összekovácsolta a kis közösségeket.

Nagyon hálásak vagyunk a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek, hogy az előző tanévben is részt vehettünk a pályázaton. Az alsó tagozatos gyerekek pedig örömmel használják szervezet által nyújtott 200000 forintos támogatásból vásárolt társasjátékokat.