Szent Patrik nap

Iskolánk pedagógiai programja nagy hangsúlyt fektet arra, hogy gyermekeink nyitott, más kultúrák iránt is érdeklődő felnőttekké váljanak. Ehhez járul hozzá a nyelvi munkaközösség az általa rendezett programokkal, amikor a gyermekek a célnyelvi ország szokásaival, ünnepeivel ismerkedhetnek meg.
Március 19-én került sor az írek védőszentjéről, Szent Patrikról való megemlékezésre iskolánkban.
Arra kértük diákjainkat, hogy öltözzenek zöldbe, mert az írek számára ez a szín az örök élet jelképe. A nap kezdetén ír népzenét hallgathattak ráhangolódásként. Fantasztikus volt látni a kicsik lelkesedését, akik még háromlevelű lóherét is festettek az arcukra. Ezzel a növénnyel magyarázta Szent Patrik a Szentháromság elméletét. A beöltözős versenyt a második évfolyamosok és a 3.a osztály nyerte, hisz ők teljes létszámmal vettek részt.

Képek itt…

A nap folyamán TOTÓT is kitölthettek a tanulók, amelyben tíz kérdésre kellett válaszolniuk.  A TOTÓ-ból megtudhatták, hogy bár Szent Patrikot az írek tisztelik szentként, Wales-ben született kb 387-ben, viszontagságos fiatalkora után tért vissza Írországba hittérítőként. Kb 461. március 17-én halt, ezért ünnepeljük őt ezen a napon. Érdekesség, hogy az első Szent Patrik napot nem Írországban, hanem New York-ban tartották.