Városszépítő tábor

Városszépítő tábor nyitónapján a csoportok elosztása után elkezdtük a városszépítést. Délután gyárlátogatásra mentünk az egyik helyi cipőüzembe, majd vízkóstolás következett.
Városszépítő tábor 2. nap.
A rossz idő ellenére is jól éreztük magunkat. Délelőtt könyvpakolást követően rajzoltunk, beszélgettünk, társasoztunk a könyvtárban a mindig segítőkész és jól improvizáló könyvtáros nénikkel. Nagy köszönet érte:) A nagyok a szelektív hulladékzsákok hajtogatásában segédkeztek. Délután játszottunk, meglátogattuk Gyurcsek Ferenc szobrászművészt,a helytörténeti kiállítást, majd gyönyörű „gabonabefőttek ” készültek.
Városszépítő tábor 3. nap, délelőtt.
Az idő kegyes volt hozzánk, el tudtuk végezni a mára tervezett munkákat: padfestés, a Művelődési Központban a pódium terem takarítása után strandon esedékes munkák elvégzése, templom szépítése, takarítása. Délután kézműveskedtünk quilling technikával, vasúttörténeti kiállítást látogattuk, ahol a hangosbemondással személyesen köszöntöttek bennünket,( Varga Andrásnak köszönhetően:) ), utána pedig felejthetetlen perceket tölthettünk a martfűi katolikus templomban orgonaszóval Annával.
Városszépítő tábor 4. nap.
A rossz idő sem bánt el velünk. Délelőtt elkészítettük az orvosi rendelő dekorációját, és a maradék valahány száz zsákot meghajtogattuk:) Ismét finom ebédet főzött Halla István, amiből jóízűen falatoztunk! Délután ellátogatott hozzánk Frits Niesen és felesége, akik kis betekintést nyújtottak számunkra Hollandiáról. Utána pedig a hulladékfeldolgozás fontos szerepéről nyújtott tájékoztatást a Martfűi Városfejlesztési Nonprofit Kft. Majd siettünk a tanévzáróra a jól megérdemelt bizikért.
Városszépítő tábor, zárónap, délelőtt.
Végre újra szépíthettünk a szabadban! A lányok a játszótér befejezésén segédkeztek „Varjú úr” segítségével. Az „aprónép” a gyógyfürdőt szépítgette, aminek meg is lett a gyümölcs, mivel fincsi palacsintát és üdítőt tízóraizhattak a fürdő vezetőjének jóvoltából, illetve délután az egész csapatot strandolni invitálták:) Mindeközben még szeretett doktornéninknek is eljuttattuk a dekorációt. A festőcsapat pedig a Munkácsy úti padokat festette. Délután a Polgármesteri Hivatallal és működésével ismerkedhettünk meg Hegedűsné Blaskó Anikó jóvoltából. Ezt követően hivatalosan is bezártuk a tábor kapuit. És örömmel jelentem, hogy jövőre már biztos 12 tábortagunk van, akikhez természetesen még másokat is szeretettel várunk!!!

Képek a táborról megnézhetők itt…