Fecsketábor 2015

Megérkeztek a kisfecskéink!”

Az idén is eljött a pillanat, mikor végérvényesen elengedték a nagycsoportos gyerekeket az óvodából az első osztályba az óvó nénik.

A Fecsketábor első napján augusztus 17-én, a Kossuth úti óvodában gyülekeztek a „kisfecskék”. Ez még csak az első szárnypróbálgatás napja volt. Szeretettel vártuk őket az óvoda kapujában az óvó nénikkel. A kezdeti megilletődés és bemutatkozás után az udvaron elrejtett nyaklánckeresés, betűvadászat, csapatépítő játékok segítségével barátkozhattunk a gyerekekkel.Nem maradhatott el az első tablókészítés, önarcképrajzolás, melynek méltó helye lesz az elsős tanteremben.A tízórai elfogyasztása után felkerekedtünk, és visszasétáltunk az iskola elé, ahol kíváncsian kérdezgették a szülők csemetéiket az első nap programjairól.

Augusztus 18-án, kedden a Munkácsy úti óvoda adott helyet a Fecsketáborunknak. Fantasztikus mókát eszeltek ki az óvónők a fecskefiókáknak.Az A és B osztályosok kalózokká változtak, akiknek próbák sorát kellett kiállniuk, hogy az iskola kapuján átjuthassanak. A kalózsapka készítés, kincsvadászat, mókás torna, víz- és iskolatáska adogató versenyjátékok alatt mi tanítók és az óvó nénik is kicsit visszaváltoztunk óvodásokká.A tartalmas nap lezárásaként egy kedves, vicces mesével búcsúztak az óvoda dolgozói a gyerekektől, amiből megtudhattuk, hogy a legfőbb kincs, a tudás!
Az iskola és óvoda közös kapujában, az óvoda vezetője, Gonda Istvánné Zsuzsika néni közös dallal bocsájtotta útjukra a fecskefiókákat, és Földi Edina igazgató néni fogadta a „berepülőket”.

A Fecsketábor utolsó napján mi szerveztünk programot a leendő elsősöknek. Kiderült, hogy egymás nevének megtanulása is milyen jó játék!Bebarangoltuk az iskolát, elmentünk az osztályterembe, és a gyerekek beültek a padokba is.Belátogattunk a hatalmas tornaterembe, itt kötélhúzással bizonyíthatta a két osztály az erejét, majd a gyerekek rajzaikkal díszítették az aszfaltot. Egy végső megmérettetésen futhattak a salakos pályán, ahol megmutathatták gyorsaságukat, kitartásukat.
Jól és tartalmasan töltöttük ezt a három napot, különösen örültünk a lehetőségnek, hogy az óvónőkkel együtt dolgozhattunk.

Szendi Éva, Csatáriné Bártfai Tünde, Tóth Erika és Fülöp Zoltán

Képek a fecsketáborról