Kinder+Sport

 

A Kinder + SPORT program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A Kinder + SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.
A 2015/2016-os tanévben ismét meghirdették a Kinder + SPORT programot, amelyben továbbra is a gyermekek testmozgása áll a középpontban. Céljuk, hogy a gyerekek közösen, csapatjátékosokként küzdjék le akadályokat, melynek pozitív tapasztalatait mind a magánéletben, mind pedig leendő munkahelyükön hasznosítani tudják majd.
Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei tanévben is több száz iskola jelentkezett a Kinder+SPORT programra, melyek közül iskolánk is bekerült a 64 iskola versenyébe. Amellett, hogy a Kinder+SPORT EXTRA program során a diákok rengeteg élménnyel gazdagodnak, az iskolák értékes sportszereket nyerhetnek. Az Extra programban való részvétel feltétele, hogy az iskolák megrendezzenek egy vagy két 45 perces délutáni sportfoglalkozást, amelynek feladatai szabadon választhatóak. Emellett értékes pontokat gyűjtöttünk az extra „írásbeli” feladatok megoldásával is.
Mint ahogy arról már sokszor hírt adtunk, 2016. április 27-én délután került sor a Karcagi Sportcsarnokban a Kinder+SPORT észak-alföldi elődöntőjére.
A felkészülési időszakban rengeteget gyakorolták a gyerekek Sulákné Erika Nénivel és Balogh Józsi bácsival a feladatokat, hiszen minden forduló előtt megkaptuk a listát arról, hogy mely feladatokban kell összemérni tudásunkat és erőnket a többi csapattal.
 Már álmukból felkelve is tudták a gyerekek, hogy mit kell csinálni, ha azt hallják: "Gurítós" sorverseny vagy "Labdás" váltóverseny. A „Passzos" páros és a "Fagyis" váltóverseny pedig természetesen a kedvenceik közé tartozott.
Mindent összevetve nagyon jó hangulatban és szuper csatakiáltással felvértezve érkeztünk meg a helyszínre, ahol rövid bemelegítés után „belevágtunk a lecsóba”. Fej-fej mellett haladva, óriási hajrában bizonyították a gyerekeink, hogy minden feladatot ismernek, hogy gyorsak és erősek.
Sajnos egy orrhosszal legyőztek minket, de így is a dobogó második fokán végeztünk. Gratulálunk, köszönjük szépen a sok felkészülést, felkészítést és nem utolsó sorban az eszközöket, amit az egész iskola örömmel használhat!
A fotókért Laczkó Istvánnak jár az elismerés!:)

  P5030003P5030013P5030018