Környezetünk gyerekszemmel

"Nincs olyan emberi elme által teremtett vers, dal, mítosz vagy mese, mely vetekedhetne a természet páratlanul izgalmas előadásával. Nincsenek olyan tündérek, najádok, nimfák, melyek akárcsak megközelítőleg olyan csodálatosak volnának, mint a természet valóságos teremtményei." (Georg Klein)

De igenis vannak olyan tündérek és manók, akik a természetről és lakóhelyükről győnyörőséges rajzokat tudnak készíteni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Városszépítő Egyesület jóvoltából az idei évben is csatlakozhattunk a "Fiatalok az épített- és természeti környezet védelméért" című rajzpályázathoz. A városi fordulóra intézményünkből 140 kisdiák készített szebbnél szebb pályaműveket különböző technikákkal.

Asztalos Árpádné a Művelődési Központ és Könyvtár igazgatónője, és egyben ennek a pályázatnak a zsűri elnöke elmondta, hogy nagyon nehéz volt a legjobbakat kiválasztani, annyi csodaszép rajz készült.Ezért korcsoportonként és kategóriánként is értékelték a gyerekek munkáit. Ezenkívül minden résztvevő emléklapot és kis édességet is hazavihetett. 

A legjobbnak ítélt rajzok továbbjutottak az országos fordulóra, és a gyerekek rajzaiból pedig kiállítást rendeznek.

További képek itt…