Európai Diáksportnap

Jó volt, mozgalmas volt, egészséges volt, együtt voltunk….

Az Európai Diáksportnap eseményeiről K Nagy Katika néni beszámolóját olvashatjátok a következő sorokban.

Iskolánk már évek óta bekapcsolódik Magyar Diáksport Napi sportrendezvénybe, ami mára már európai méretűvé vált, hiszen sok országban ezen a napon diákok ezrei élhették át a mozgás örömét, teljesítve a 2017 méter futótávot, valamint sokszínű mozgástevékenységeket.Tanulóink idén is jó hangulattal, lelkesedéssel vettek részt a sporteseményen.Minden korosztály megmozdult és végigcsinálta az általa választott sportmozgást.Zenés gimnasztikával indítottuk a délutánt az iskola sportudvarán, ahol mindenki átmozgatta az iskolapadban elzsibbadt testrészeit. Ezt követte a 2017 m futás, melyet iskolánk majd minden tanulója és tanára teljesítette. A futásban megfáradt és éhes gyereksereg jóízűen elfogyasztotta az ebédet és erőt gyűjtött a délután kezdődött sporttevékenységekre.

A legapróbbak az 1-2. osztályosok a betonpályán, sor-és váltóversenyen tették próbára ügyességüket.

A 3-4. osztályos tanulók a karate szakosztály edzésén vehettek részt kitartóan, lelkesen, erősen.

Az 5. évfolyam az uszodában töltötte tartalmasan a délutánt, mivel számukra játékos vízi vetélkedőt szerveztek tanáraik. A tanulók versengtek, pancsoltak, búvárkodtak, kavicsot gyűjtöttek, és kipróbálták a trambulinról való toronyugrás élményét is.

A 6. évfolyam diákjai a Tisza gáton gyalogoltak, és sétájuk során birtokba vették az új kondi gépeket a városi Fitnesz sarokban.

A hetedik, nyolcadikos fiúk baráti csapatai nagy csatákat vívtak a focipályán.

A lányok eközben röplabdáztak és izgalmas kosármeccseket játszottak

A kis tornateremben pattogtak a labdák a ping-pong asztalokon, a sportudvarban tollasozó lányok labdái szálltak.

Gyermekeink élménnyel telve térhettek haza a különböző helyszíneken zajlott eseményekről. Már előre várjuk a következő évi Európai Diáksport napot!