Egy emlékezetes nap a 3.a osztály életében

A „Sikernapló” versenyben 1. helyezést értünk el, melynek jutalmául kaptunk egy szabad napot és 25.000 Ft-ot a Boldog Gyermekekért Alapítványtól.
Közösen úgy döntöttünk, hogy élünk a lehetőséggel és egy olyan kirándulást szervezünk, ahol úgy tölthetjük el az időnket, ahogy még sohasem. A szülőkkel összefogva november 27-én, szerdán, hat autóval Szarvasra mentünk a Vidám Szarvas jégpályára.1458530_541434752614035_2024186058_n
Napokkal előtte testnevelés órákon már edzettek a gyerekek olyan speciális gyakorlatokkal, amelyek erősítik a lábukat és fejleszti az egyensúlyérzéküket. Mivel nem volt még a lábukon jégkorcsolya, ezért egy kicsit izgultak, hogy milyen lesz az első jégre lépés. A pályát előre lefoglaltuk és előzetesen megbeszéltük egy korcsolyaoktatóval, hogy foglalkozzon kis csapatunkkal. Nagy szerencsénk volt vele, mert nagyon értett a gyerekek nyelvén, és gyorsan megtanította velünk az alapokat, hogyan kell ügyesen esni, felkelni és tovább siklani. Akik tudtak görkorizni, azoknak könnyebb dolguk volt. Rengeteget nevettünk és egyre bátrabban róttuk a köröket.
Két óra korizás után, kellően elfáradva mentünk a Szárazmalomba, ami egyedülálló a környékünkön. Nagyon érdekes dolgokat hallottunk a múzeum dolgozójától a régi időkről. A gyerekek csodálkozva nézték a hatalmas malomkereket, amit lovak forgattak. Tele voltak kérdésekkel, amire János bácsi részletesen válaszolt.
Ezután a Víziszínpadhoz látogattunk el, ami télen is lenyűgöző látványt nyújtott. Átsétáltunk a Köröst átívelő fahídon, a túloldalon a híd lábánál soha nem látott méretű, kézfejnyi nagyságú kagylókat láttunk.1488210_659407287444347_1088936758_n
A napunkat megkoronázva Ildikó cukrászdájában finomabbnál, finomabb sütemények közül válogattunk és jóízűen falatoztunk. Kis karavánunk 16 órára ért az iskolához, ahol a szülők már várták csillogó szemű, élményekkel teli gyermekeiket.
Másnap el is határoztuk, hogy idén is megnyerjük a „Sikernapló” versenyt, hogy megismételhessük ezt a klassz napot és visszatérhessünk Szarvasra.
Köszönjük a lehetőséget iskolánk alapítványának és a szülőknek.

A kirándulásról készült képek