„Legyen minden nap, mézes nap!”

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület keretein belül november utolsó hetében Molnár Antal méhész látogatott el iskolánkba, ahol az alsó tagozatos gyerekek számára Mézes Reggeli programjukat mutatta be.

A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indított kampány során a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat. A Mézes Reggeli program egyik fontos célja népszerűsíteni a gyermekek körében a mézfogyasztást és az egészséges táplálkozást, hogy mézkedvelő fiatalokká, majd rendszeres mézfogyasztó felnőttekké váljanak.

Az interaktív program keretein belül az ismeretterjesztő tájékoztató mellett egy érdekes kisfilmet nézhettek meg a tanulók a méhek életéről, a kaptárakban folyó munkáról. A filmből megtudhatták, hogy a méhek „Legnagyobb erőssége az összetartozásban rejlik. A család egybetartásában. Példás életükre igaz a mondás: Sok kicsi sokra megy!”

A film után mézes kekszet reggelizhettek a gyerekek, majd négyféle mézből (napraforgó, virág, akác, repce) kaptak kóstolót. Sok élménnyel, érdekes új információval gazdagodtunk ezen a délelőttön.

Mindenképp hasznos figyelemfelhívás volt ez, a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra!

                                                                        A tanító nénik

Képek az eseményről itt...