A kémia szakkörtől a világhírnévig

Ezzel a címmel tartott előadást dr. Tóth Albert tanár úr, aki számtalan Jász-Nagykun-Szolnok megyei tanulóval ismertette és szerettette meg az élővilág, a környezetvédelem fontosságát. Sok tanulmányi verseny, nyári tehetséggondozó tábor szervezője volt. Nem utolsó sorban pedig Karikó Katalin középiskolai biológia tanára is. Az előadás elsősorban visszaemlékezés volt, de az élmények új ötletek generálására is késztetnek. dr. Tóth Albert tanár úr rendkívül élményszerűen mutatta be a Kisújszálláson működő kémia szakkör tevékenységét, melynek aktív tagja volt Karikó Katalin is.

Róla mesélte, hogy már 1969-ben első helyezést ért el egy természetismereti vetélkedőn. Örömmel mesélt arról is, hogy az általa vezetett Hortobágyi Nemzeti Parkban folyó kutató munkába is bekapcsolódott Katalin, otthagyva a szegedi egyetem laboratóriumát. Miközben szakmai karrierje egyre magasabbra ívelt sohasem feledte el, hogy honnan indult el a pályája. Sőt a „kisúji összetartozás” szellemében hívta Amerikába dolgozni dr. Pardi Norbertet, és dr. Szabó Gábort.

Intézményünk két pedagógusa / Kontér Ildikó és Ivanov Erika/ is részt vett a rendezvényen, melynek megszervezését ezúton is köszönjük a Szolnoki Tankerületi Központnak.