Hulladékgyűjtés 2022. szeptember

A hulladékgyűjtés már régóta hagyománya intézményünknek. Napjainkban már nem csak az osztálypénz növelése a célja ennek az iskolai rendezvénynek. Fontos, hogy a következő nemzedéket a környezettudatosságra neveljük, a papírgyűjtés nagyon jól elősegíti ezt a folyamatot.

2022-2023-as tanév első programja a hulladékgyűjtés volt, melyre 2022. szeptember 02.-án került sor. A hideg és az eső sem tántorította el az elszánt kisdiákokat és a lelkes szülőket. Kitartásukról tettek tanúbizonyságot a gyermekek, szülők és pedagógusok, akik egész nap az esőben álltak és járták be a mi kis városunkat, dacolva az időjárás viszontagságaival.

A gyerkőcök később, már felnőttként meleg szívvel gondolnak majd vissza ezekre a rendhagyó napokra. A papír hegyekre, amiket néha többen is tartottak oldalról, hogy ne essen le a kocsiról. Ezek azok a különleges napok, melyek egy osztályból igazi csapatot, közösséget formálnak, akár élethosszig tartó barátságok alakulnak ki. Megtörik az órarend állandóságát, színesebbé varázsolja a diákok nyolc évét melyet a suliban töltenek.

Örömmel jelentem, hogy erőfeszítésük és fáradozásuk nem volt hiábavaló. A sort a 3.b vezeti, akik 2232 kg papírt és 625 kg vasat adtak le, de senki nem szégyenkezhet, ugyanis több mint 20.000 kilogramm papírt szedtünk össze! Ezúton is szeretném az iskola dolgozói nevében megköszönni minden tanulónak, szülőnek, kollégának, pedagógusoknak és nem utolsó sorban a konténer mellett dolgozóknak az önzetlen és fáradhatatlan munkáját.

Halmi Lea