„Környezetismeret-környezetvédelem Csapatverseny” országos versenyen jártunk

A Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, AMI és Óvoda 24. alkalommal rendezte meg a „Környezetismeret-környezetvédelem Csapatverseny” országos döntőjét. A 2022/2023. tanévben meghirdetett versenyükre 56 iskola, 171 csapattal nevezett az ország minden részéről. Az országos döntőbe az írásbeli fordulókban legjobban teljesítő 21 iskola jutott be.

A döntőt megelőző három levelezős fordulóban a 3. évfolyamon 36 csapat indult, és a fordulók végén a 10 legjobban szereplő csapat mehetett el Miskolcra, az országos versenyre. Nagy örömünkre a mi kis csapatunk, a 3.b osztály csapata is az első tízben volt. Így a három taggal Nagy Rebekával, Rimóczi Hannával és Serfőző Olivérrel részt vehettünk az országos megmérettetésben 2023. május 12-én.

Nagyszerű napot töltöttünk Miskolcon, ahol a 2-6. évfolyamon mérkőzhettek meg az induló csapatok. A tudásukat a harmadikosok villámkérdések és tesztek kitöltésével bizonyíthatták. A feladatokat 3 fordulóban kellett megoldaniuk.

Az eredményhirdetésre várva a Lerch-EgZoo érdekes állatbemutatóján vehettünk részt, ahol a madárpóktól a varánuszig sokféle különleges, egzotikus állatot láthattunk és simogathattunk meg.

Végül az eredményhirdetés következett, ahol a mi kis csapatunk, az Okos baglyok csapata (a saját tervezésű pólójában  a 2. helyezést érte el.

Köszönöm a gyerekeknek és a szülőknek a belefektetett sok-sok energiát! Nagyon büszkék vagyunk rátok!

Szilvi néni