Kutatók éjszakája

Tiszaliget, Campus 2023.09.29.

A 7.a osztály 21 tanulója úgy gondolta, hogy péntek este a Sport délután után tudással fejezi be a napot. Nem is bántuk meg.
A program kutyás bemutatóval kezdődött, ahol a kutyaiskolákban kiképzett kutyusok mutatták be különböző vezényszavakra a tudásukat. Utána meg is lehetett őket simogatni.
A Campus épületébe érkezve a Boszorkánykonyha csapata fogadott bennünket. Az ebédlőben Kahoot játék keretében adtunk válaszokat azokra a kérdésekre, hogy milyen fánkokat látunk a képen. Az első 9 helyezettet és a hozzájuk csatlakozó szurkolótársakat elvitték a tankonyhára ahol: fűszereket kellett felismerni illat és íz alapján, ételeket kellett kóstolni és felismerni, tapogatással meg kellett keresni a padlizsánt egy lefedett dobozban. Kahoot játékkal párosítani kellett az országrészeket a tájegység ételeivel. De a legjobb a koktélkészítés volt! Nyertünk tollat, fémkulacsot.
A nagy Aulában és az emeleten többféle programot próbálhattunk ki: szimulátorokat , VR szemüveget, megnézhettük a fegyvereket, vadászati trófeákat. A Hetényi Géza Kórház asztalánál mikroszkópos metszeteket nézhettünk, Karizs Tünde laboros néni segítségével pedig megismerhettük a baktériumtenyészeteket. Elefántfogkrémet készítettek a laboros asztalnál, megfigyelhettük és kipróbálhattuk a szárazjég tulajdonságait. A katonai szimulátor teremben a repülőgép irányításba nézhettünk bele. Egy másik teremben a kutyusok akadálypályán való ügyességét néztük meg. A földszinten különböző mézet kóstolhattunk.
A Campus előtt egy csillagász segítségével a nagy távcsővel megnézhettük az égbolt csodáját, a Szaturnuszt.
Sajnos nem jutott időnk mindent megnézni és kipróbálni. Az egyik rendezvényszervező hölgy megkérdezte, hogy jól éreztük-e magunkat. Természetesen igennel válaszoltunk és mondtuk, hogy jövünk jövőre is. Szép volt az este kivilágított Tiszavirág-híd és Szolnok is.

7.a osztály tanulói