Együtt szavalt a nemzet…

Az idén 25. alkalommal ünnepeltük meg a Magyar Kultúra Napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én jegyezte le Szatmárcsekén a Himnusz sorait.
E jeles eseményre emlékezve indult útjára az „Együtt szaval a nemzet” kezdeményezés.
Iskolánk diákjai szerdán reggel 10 órától az internet segítségével kapcsolódtak össze a többi versmondóval. A 8.a, 8.b 8.c és a 6. c osztály diákjai Melis Pálné Erika néni, Köntés Anikó néni , Vatai Zsigmondné Erika néni vezetésével sokat készültek arra, hogy a produkció tökéletesen sikerüljön.
k20140122_111322
Az ünnepélyes hangulathoz méltó dekorációt és hátteret készített Nagyné Tünde néni, Iglódiné Ági néni és Boros Kriszti néni. A technikai feltételeket Botka Tibi bácsi és Sike Zsolti bácsi készítette elő, hiszen az országos rendezvénybe való bekapcsolódáshoz erre volt a legnagyobb szükségünk. velünk együtt csaknem 500 iskola,1000 helyszín,400 ezer magyar szavalta együtt- Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész irányításával-nemzeti énekünket.

A kezdeményezés beváltotta a hozzáfűzött reményeket: öröm volt látni, hogy a résztvevő gyerekek mennyire átérzik a Himnusz összetartó erejét.