Mentoráló Intézmény eseményei

Iskolánk, a Martfűi József Attila Általános Iskola Mentoráló Intézményként vállalta, hogy az adaptálható módszertani modelljével jó gyakorlatként szolgál, bemutatja a komplex művészeti nevelés fejlesztésének vagy bővítésének új útjait, lehetőségeit.
Ennek érdekében hospitálásokat, workshopokat szerveztünk, melyekre meghívtuk a környező települések pedagógusait, illetve meghívóink eljutottak a tankerület iskoláiba is.
Első projektünk keretében a karácsonyi mesejátékunk műhelytitkaiba tekinthettek be az érdeklődők.
Az októbertől decemberig tartó időszakban elemeztük az előző évi színdarabot, megtekintettük a szereplő gyerekekkel forgatott riportfilmet, megfogalmaztuk a tanulságokat, a továbblépés lehetőségeit. Végig kísérhettük lépésről lépésre a teljes folyamatot.a kezdettől az előadásig. Láthattuk hogyan történik a szereposztás megbeszélése, hogyan zajlanak az olvasó-, énekkari és táncpróbák. Mindenki megtapasztalhatta milyen sokrétű, összetett folyamat a mesejáték színpadra állítása, milyen nagyfokú együttműködést igényel a tantestület valamennyi tagjától. A szemünk előtt váltak a gyerekek igazi színjátszókká a szakszerű irányításnak köszönhetően. Velük együtt éltük át az előadások hatalmas sikerét, katarzisát.
Mindenki választ kapott szakmai kérdéseire, megosztottuk kulisszatitkainkat, tanácsainkkal láttuk el az érdeklődőket. Az eddigi tevékenységünket sikeresnek értékeltük, a kitűzött célt elérte. A résztvevők nemcsak betekintést, hanem ötleteket, szakmai segítséget is kaptak egy darab színpadra állításához.
Szabó Józsefné