Mozdulj! sportvetélkedő

Idén 9. alkalommal mozgósította a gyerekeket és az osztályban tanító pedagógusokat a „Mozdulj! sportvetélkedő”. November 10-én az 1-2. évfolyamosok, 11-én a 3-4. évfolyamosok mérhették össze erejüket. 
A testnevelés tananyagára épülő ügyességi feladatokat kellett minél gyorsabban, ügyesebben végrehajtani a gyerekeknek. A vetélkedő célja, hogy az osztály minden tanulóját megmozgassa, mert itt nem a helyezés a fő cél, hanem a mozgás megszerettetése, a közös sportolás öröme. Minden csapatban fordulónként 4 lány és 4 fiú versenyezhetett, de a csapatok összeállításánál figyelni kellett arra, hogy a feladatok után a csapattagok cserélődjenek, így a kissé bátortalanabb, bizonytalanabb mozgású tanulók is szerepelhettek. A szervezők mindig törekednek arra, hogy a feladatok közé egy kis humort is becsempésszenek. Elsőként a csapattagok kézen fogva, láncot alkotva futottak versenyt, ezután labdás váltó futás következett. Majd ügyességüket összemérhették a nebulók labdavezetésben, karikában futásban, alagútbújásban, és torna padon való átugrásban. Minden évben van egy feladat, ami meglepetés a résztvevőknek. Ezekhez előzetesen kell begyűjteni a megfelelő eszközöket.  Ebben az évben az őszi betakarításhoz kapcsolódva „tököt” kellett a gyerekeknek „ültetni” gumicsizmában és esőkabátban. 
Köszönet jár a „Tehetséges Tanulókért Alapítványnak” amely támogatta a rendezvényünket, hogy ezt a vetélkedőt meg tudjuk rendezni, szervezni, és az osztályokat tudják jutalmazni.
Szeretnénk még megköszönni Fehérváriné Nagy Judit néninek, és Mészárosné Nagy Katalin néninek, hogy nyugdíjas pedagógusként segítette a szervezők munkáját. Köszönet jár még a felkészítő pedagógusoknak és elsősorban Bíró Verának valamint Fülöp Zoltánnak a vetélkedő megszervezéséért és lebonyolításáért.

Csatáriné Bártfai Tünde, Savella Szilvia