Nálunk jártak az óvónénik

Óvó nénik látogatása az első osztályokban


November 18-án reggel az első osztályok nagy izgalommal várták az óvó nénik látogatását. Rendhagyó módon most két testnevelés órára érkeztek, míg az előző években magyar és matematika órákon figyelhették meg a gyerekek fejlődését az óvodához képest.
Az első órában az 1.a osztályban láthatták, hogy alapos bemelegítés után hogyan dolgoznak csoportban a gyerekek a bordásfalnál, a tornapadon és a zsámolyoknál, majd, hogy milyen ügyesen versengenek a váltóversenyekben. Az óra végén a labdás játékban pedig mindenki törekedett a pontos célzásra. A gyerekek nagyon örültek a látogatásnak, az óvó néniknek, még délután is beszélgettek az óráról.
A második órában az 1.b osztályosok játékos labdás képességfejlesztő órája következett. A 27 kisgyerek 27 labdával teljesen elfoglalta a tornatermet. Példás magatartással és óriási önfegyelemmel próbálták megbűvölni a labdákat és elbűvölni az óvó néniket. Ez sikerült is. A változatos és egyre nehezedő feladatokat követte a játék. Az óra folyamán többször szükség volt a matematika órán tanult ismereteikre is. Az óvó nénik együtt szurkoltak és örültek a játékok győzteseinek.
Az órákat szakmai megbeszélés követte, ahol mind a tanítók, mond az óvónők megállapították, hogy a gyerekek a jó alapokat alapos és tervszerű szakmai irányítás mellett tovább fejlesztették.


Szendi Éva és Fülöp Zoltán