TIOP-1.1.1.A-15/1-2015-0001

2015 őszén már beszámoltunk róla, hogy nagy értékű IKT eszközökkel is gazdagodott az iskolánk, hiszen 2 db interaktív tábla és 6 db laptop került az IKT eszközparkunkba a -1.1.1-12/1-2012-00001 Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban kiemelt projektnek köszönhetően. Fél év sem telt el ezen eszközök használatba vételét követően, amikor „A KLIK fenntartásában működő közoktatási intézmények informatikai ellátottságának biztosítása” című,  azonosító számú projekt keretében elnyertük az alábbi eszközöket:
37 db     DEL OPTIPLEX Számítógép
37 db     billentyűzet
9 db     DEL 22 Monitor
10 db     HP MONITOR
1 db     LENOVO THINKSERVER
2 db     HPE 1910-24-POE+ SWITCH
1 db     HPE ARUBA 2530 24G SWITCH
Ezek az eszközök beüzemelésre kerültek, nőtt a számítástechnikai ellátottság a tanórákon, a nagy teljesítményű – nagy sebességű switchekkel pedig zavartalanná vált a virtuális sztrádán való barangolás.
A Digitális eszközöket tanórákon az informatikatermekben, az interaktív termekben használhatnak a gyerekek, tanórákon kívül a pedig hetente kétszer számítástechnika-szakkörön is. A tanulók láthatóan nagyon élvezik az egyre több interaktív, gördülékeny, kellemes hangulatú órát. Azért, hogy azok a diákok se legyenek hátrányban, akik otthon nem ülhetnek monitor elé, az iskolai könyvtárban lehetőséget biztosítunk a számítógép használatára.
Az iskola legfőbb célja a kompetencia alapú oktatás megvalósítása, de igyekszünk megőrizni az egyensúlyt a régi értékek és új módszerek között. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek többféle módszert, munkaformát megismerjenek, amit később a gyakorlatban hasznosíthatnak. Kiemelten figyelünk arra, hogy a digitális kompetenciát ne csak a számítástechnika órákon fejlesszük.
Iskolánk honlapja naprakész; a letisztult, elegáns küllemű weblap folyamatosan bővülő tartalommal várja a látogatókat. Itt tájékozódhatnak a fontosabb iskolai eseményekről, például a vetélkedők, sportversenyek eredményeiről, iskolai és osztályprogramokról. A tartalmakat folyamatosan frissítjük, hogy hitelesen tájékoztathassuk a szülőket és az érdeklődőket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA