Évet zárva tábort nyitva

 

Alig ért véget a tanév, alig száradt meg a pecsét a bizonyítványokban, máris csomagoltunk és útnak indultunk a harmadik évfolyamosokkal táborozni. Szálláshelyünk Budapesttől 70 km-re, a festői szépségű Börzsöny hegységének legrégebbi turistaházában Kisinócon volt. Csendes (mármint, ha nem buliztunk), családias környezetben tölthettünk el öt csodaszép napot.
Sokak számára ez volt az első igazi több napos távollét szüleitől, de reméljük, hogy a sok program feledtetni tudta a néhány kislányból esténként előtörő honvágyat.
Utazásunk első állomása Jászberényben az állatkert volt, majd Gödöllőn a Királyi Kastélyt jártuk végig. A nap végén füstösen (aki ott volt tudja az okát!)  és fáradtan , de kíváncsisággal telve foglaltuk el szállásunkat.
A következő néhány nap eseményeiről pedig beszéljenek a fényképek, amikből talán kiderül, hogy a gyerekek nemcsak jól érezték magukat, de sok-sok hasznos érdekességgel, tudnivalóval (na és persze egy-két kiló plusszal)  tértek haza a táborból néhány nap után.
Túráztunk, Királyrétről kisvasutaztunk, hajtányt hajtottunk, sétáltunk a Duna parton, Márianosztrán börtönmúzeumba látogattunk, Zebegényben hajózástörténeti gyűjteményt néztünk meg, Visegrádon egy gyönyörű játszótéren „relaxáltunk”, sétahajókáztunk, sőt még az Országházban is töltöttünk egy hasznos délutánt.
A legnagyobb bulik mégis este zajlottak: csillagkeresés, diszkó, pizsamaparti, KI-MIT-TUD?, tetoválás, smink-és körömparádé.
Így szeptember közepén elmondhatjuk, hogy igazán szép emlékekkel zártuk le a harmadik évfolyamot, és vágva a centiket várjuk az újabb bizonyítványosztást, és vele együtt az újabb tábort, immár Sátoraljaújhelyre. Hajrá!
Köszönjük mindenkinek, akik hozzájárultak a tábor sikeréhez: a gyerekeknek, a szülőknek, az iskola alapítványainak, a támogatóknak, és nem utolsósorban a szervező kollégáknak:
Kiss Rita, Kertész Lajosné, Kollárné Csurgó Ilona, Pápainé Molnár Anikó, Sulák Tiborné

Képek a táborról …

Pápainé Molnár Anikó