Irány a suli!

Fecsketábor 2016.

Augusztus 29-31-ig immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a fecsketábor. A ren-dezvény célja, hogy megkönnyítsük a gyerekek számára az egymással való megismerkedést és a szeptemberi zökkenőmentes iskolakezdést. Három napon keresztül izgalmas, érdekes játékokkal, feladatokkal várták a gyerekeket az elköszönő óvó nénik és a leendő tanítók.
Hétfőn délelőtt a Kossuth úti Tagóvodában vette kezdetét a program. A szinte teljes létszám-ban megjelent kis leendő elsősök kíváncsisággal teli izgalommal érkeztek. A színes feladvá-nyok között volt, névtáblák keresése, kiütőcske osztályonként, ismerkedős játék a tanítókkal. Búcsúzásként az óvó nénik előadták A három kismalac című mesét, melyen nagyon jól szóra-koztak az ott lévők. A délelőtt zárásaként a gyerekek gyalogosan elindultak a pedagógusokkal az iskoláig, megfigyelve az odavezető út veszélyeit.
Második nap a Munkácsy úti Óvodában folytatódtak a programok. Itt zenés tornával indult a nap, majd míg az egyik osztály könyvjelzőt készített, addig a másik osztály a”Tudás Fája” körül végzett érdekes, ötletes feladatokat, majd a két csoport helyet cserélt. Zárásként az”A”- k és a „B”- k váltóversenyben mérhették össze erejüket és ügyességüket. A kisfecskék hősies helytállásukkal bebizonyították iskolaérettségüket, így Zsuzsa néni útjukra bocsátotta a gye-rekeket, Edina néni pedig kinyitotta az iskolába átvezető kaput, s végre átsétálhattak az isko-lába.
A fecsketábor harmadik napján elköszönve az óvodáktól a gyerekek hatalmukba vehették az iskola épületét. Itt először az iskolát gyűlölő Pinki manó csínytevéseit kellett helyrehozni, aki mindenáron meg akarta akadályozni az iskola kezdést, ugyanis szétszórta az iskola udvarán a terembe már bekészített tanszereket. Szerencsére a leendő elsősök már nagyon várják az isko-lát, ezért lelkesen összegyűjtötték az eltüntetett tárgyakat. A manónak azonban nem csak ez az egy rossz cselekedete volt, a terem ajtókra ragasztott képeket összenyirbálta, borítékokba tette és az épületben elrejtette. A gyerekeknek ez sem jelentett akadályt, megtalálva a borítékokat kirakták újból a képeket. Kis pihenő és tízórai után, a vadonatúj tornatermünket avathatták fel a nebulók különböző spotos feladatokkal.
Gyerekek, felnőttek egyaránt nagyon jól éreztük magunkat a három nap alatt, s az iskolai tu-dásfát elfoglalva a kis elsősök készen állnak az iskolában rájuk váró feladatokra.
Képek a táborról

Csatóné Döbrei Katalin