Mozdulj! sportvetélkedő felső tagozaton

 

 

Idén is megrendezésre került a – már szinte hagyománynak számító – nagy érdeklődés övezte, Mozdulj! sport-, és ügyességi vetélkedő felsősöknek . A rendezvény eseményeit Árvainé Stummer Éva néni foglalta össze a következő sorokban..

November 23-án délután a Városi Sportcsarnokban mérhették össze erejüket és ügyességüket az 5. és 6. évfolyam osztályaiból a leggyorsabb és legügyesebb tanulók ( 3 fiú és 3 lány csapatösszeállításban) , majd őket követték a 7. és 8. osztály legjobbjai.

A sor-, és váltóverseny sokszínű és hangulatos volt, amikben az egyéni képességek kibontakoztatására és a csapat együttműködésére is nagy szükség volt. A versenyt a 8. osztályos lányok zenés gimnasztikája indította. A szurkolótábor buzdítása, az ötletes szurkolói plakátok is hozzájárultak a csapatok sikeréhez.

A feladatok között szerepelt: sorverseny tárgykerüléssel, szlalom futás a bóják között váltóbot átadással, „burgonya ültetésnek” nevezett kislabdák bóják alá helyezése, majd összeszedése, „társhordás” karikában, gumilabda szállítása karikából karikába tollasütő segítségével, kislabda vezetése floorball ütővel szlalomban és kapu között, szlalom labdavezetés a bóják között majd a csapatot megkerülve a labda előre juttatása a társak lábai között.

A pontozásban és zsűrizésben nagy szeretettel láttuk a nyugdíjas tanár néniket, Mészárosné Katika nénit, Fehérváriné Judit nénit, Bíró Vera nénit. A fotókért köszönet Botka Tibor tanár úrnak, amelyek a galériában is megtekinthetők.. A vetélkedő feladatainak összeállításában és lebonyolításában a testnevelés munkaközösség segédkezett. A verseny levezetésében Kovács Misi bácsit illeti a köszönet.

A versenyzők jutalmazását a Boldog Gyermekekért Alapítvány biztosította.