Óvónénik látogatása az 1. osztályokban

Nagy izgalomnak, készülődésnek lehettünk szemtanúi november 22-én az 1.a és 1.b osztályokban. A kisiskolások izgatottan raktak rendet padjukban, készítettek szebbnél szebb csodarajzokat. A nagy készülődés a  óvónénik érkezésének szólt, akik meglátogatták volt kisovisaikat. 

A két intézmény közötti jó együttműködésnek köszönhetően ugyanis megpróbálják a tanítónénik és az óvónénik az iskolába való átmenetet minél könnyebbé varázsolni a gyerekek számára. Ezért a hagyományosnak mondható Fecsketábor után, minden ősszel megláltogatják az elsősöket, hogy lássák mennyit fejlődtek, hogyan illeszkedtek be az iskolai  életbe.

Mindkét osztályban a tanítónénik és a tanítóbácsi matematika és magyar óra keretében rendkívül változatos, ötletes és kreatívitást nem nélkülöző feladatok segítségével büszkélkedhetett azzal, hogy az ügyes kisdiákok már mennyi betűt, számot ismernek.

Az óvónénik nagy megelégedésére minden kisdiák nagyon aktívan vette ki részét a foglalkozásokon, csillogtatta meg tudását.

Az órák végén a jutalom sem maradhatott el. A gyerekek finom csemegéket kaptak, de az óvónénik sem tértek vissza az oviba üres kézzel, mert csoadszép rajzokat, meleg öleléseket vihettek magukkal emlékbe.

Az órák hangulatáról képek a galériában találhatók.