Pályaválasztási szülői értekezlet

 

Ez év november 17.-én rendeztük meg a most már hagyományosnak mondható összevont pályaválasztási szülői értekezletünket, amelyre 15 középiskola képviselője fogadta el meghívásunkat.

Az érdeklődő szülőket és gyerekeket elsőként Szakál Ferenc intézményvezető-helyettes és pályaválasztási koordinátor tájékoztatta a felvételi eljárás rendjéről, a fontosabb továbbtanulással kapcsolatos határidőkről, majd a pálya- és iskolaválasztást segítő praktikus információkat ismertette.

Ennek során a gyerekek és szüleik megismerhették az iskolaválasztást befolyásoló tényezőket, a kollégium és a „bejárás” előnyeit, hátrányát. Az iskolaválasztásnál a legfontosabb elv, hogy az iskola és annak követelményei megfeleljenek a gyerek érdeklődési körének, képességének, hiszen csak így lehet boldog, okos, fejlődni tudó, kiegyensúlyozott középiskolás.

Ezután a helyi középiskola vezetője, Molnár Aranka tájékoztatta a megjelenteket az iskola profiljáról, az ott válaszható szakmákról és annak formáiról. Ezután a 15 középiskola képviselője mondhatta el röviden saját intézményük jellemzőit, előnyeit.

Ezt követően a középiskolák képviselői külön termekben várták a szülőket, gyerekeket, ahol (akár négyszemközti beszélgetés során) részletesebben is megismerkedtettek az iskolák mindennapjaival.

Köszönjük az iskolák képviselőinek, hogy elfogadták meghívásunkat, a szülőknek, gyerekeknek, hogy ilyen nagy számban megtisztelték rendezvényünket!