Jászberényi korcsolyázás

2018. február 8-án a Martfűi József Attila Általános Iskola testnevelői , a téli sportokat kedvelő diákoknak egész napos, korcsolyázós kirándulást szerveztek a Jászberényi fedett Műjégpályára.
Kora reggel busszal indult a lelkes csapat , 46 gyerek és 4 felnőtt ( Kati néni , Rita néni , Éva néni és Misi bácsi ).

Az autóbusz a felsős diákokkal 1 óra múlva szerencsésen megérkezett a jégpályához. Nagy volt az izgalom, hiszen akadt olyan gyerek is , akinek a lábára ez alkalommal került először korcsolya.
Mielőtt a pályára léptünk volna, szemtanúi lehettünk a jégpálya karbantartásának, amit egy erre a célra specializálódott gép végzett. A jégfelület megtisztítása után semmi akadálya nem volt a pályára lépésnek. Akadtak óvatosabb tanulók, akik csak megfontoltan koriztak , de voltak nagyon bátor, merész gyerekek is, akik önfeledten siklottak a tükörsima jégen. Egyszer-kétszer szinte mindenki elesett , de szerencsére sérülés nem történt. A kísérő pedagógusok is jégre ’szálltak ’ és segítettek a bátortalanabb gyerekeknek a helyes technika elsajátításában .

A korcsolyázás élményét fokozta és a jó kedvet megteremtette a hangulatos zene, a fotózkodás és a meleg tea is.
A kellemes egész napos mozgás után jól esett hazatérni . Reméljük, hogy ezen a napon sokat fejlődött a gyerekek kori tudása , és nem mellesleg maradandó élményekkel gazdagodtak.

A képek megnézhetők a Galériában.

2018.02.26.          Testnevelés munkaközösség