Indiántábor az óvodában és az iskolában

Hagyományosan ebben az évben is a leendő első osztályos kisdiákok számára fecsketáborral indult a tanév. Augusztus 28-án reggel izgatottan gyülekeztek a még nagycsoportos kisfecskék a Kossuth úti óvoda kapujában, ahol az óvó nénik és a leendő tanító nénik várták őket nagy szeretettel.
Kicsit megilletődve, félénken váltak el a gyerekek a szüleiktől, de ez az ijedtség csak az első játékig tartott. Az udvaron elrejtett tollak megtalálása után megalakultak az indián törzsek, vagyis az osztályok. Ezután már jókedvűen és lelkesen vetették bele magukat a törzsi feladatok végrehajtásába. Kialakítottuk a táborhelyeket, körbeadtuk a „barátság-botot”, törzsi zászlót készítettünk, majd törzsi nevet és csatakiáltást találtunk ki. A beavatás és bátorságpróba után egy vidám indiántánccal zárult a délelőtt, majd elindultunk a nagy vándorútra, az óvodából az iskola épülete felé.
A második nap reggelén már az iskola ebédlőjében gyülekeztünk, ahol harci díszbe öltöztünk és elindultunk az indián hétpróba feladatainak leküzdésére. Átkelve a nagy folyón, teljesítve a csatatér feladatait megpihentünk az iskola ebédlőjében és sziesztázás közepette megkóstoltuk az iskolai „tüzes vizet”. Az udvari nyomolvasást és kincskeresést követően a törzsek megkeresték törzsi helyeiket, azaz leendő osztálytermeiket. A kis indiánok megismerhették egymást, tantermeiket, a tanító néniket, az iskola épületét. A második nap végén, mint leendő általános iskolai diákok sok élménnyel és baráttal gazdagodva tértek haza.
Szeptember 3-án reggel nyolc órakor pedig az 1. a és az 1. b osztály már együtt hallgatja az iskolai csengőszót.
Az elsős tanító nénik

Képek a táborról: itt és itt…