„Játék Határokkal”

Kosztolányi Dezső: A játék

A játék.

Az különös.

Gömbölyű és gyönyörű,

csodaszép és csodajó,

nyitható és csukható,

gomb és gömb és gyöngy, gyűrű.

Bűvös kulacs és gyertya lángja,

színes árnyék, ördöglámpa.

A 2017/2018-as tanévben intézményünk két tanulócsoportja vett részt a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet által szervezett „Játék határokkal „ című projektben. Ezeken a rendkívüli osztályfőnöki órákon és délutáni klubfoglalkozásokon a diákok Sinkáné Bártfai Katalin segítségével, irányításával, változatos tevékenységek során megismerkedhettek a szerencsejáték veszélyeivel és az emberek életére gyakorolt negatív hatásaival.

A prevenciós célok további fenntartásának érdekében a programot végigvivő nyertes pályázóknak, így intézményünknek is, 500 000 Ft összegű anyagi támogatást nyújtott a szervezet, melyet az intézmény közösségi, szabadidős programokra és azok eszközeire fordíthatta.

Így a 2018/2019-es tanévben 12 napközis csoportunk, 8 alsós és 4 felsős tanulócsoport örülhetett a támogatáson vásárolt játékoknak. Nagy öröm volt számunkra látni a csillogó gyermekszemeket, amint kibontogatják, és birtokba veszik a társas- és sportjátékokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el. A gyerekek legfőbb tevékenysége a játék, amellyel a való életre készülnek fel, ezek az értékek a játék során épülnek be személyiségükbe a leghatékonyabban.

A Martfűi József Attila Általános Iskola diákjai és pedagógusai nevében hálásan köszönjük támogatást