Európai Diáksport Nap

A Magyar Diáksport Szövetség 2018-ban is közös mozgásra hívta az ország iskoláit az Európai Diáksport Napján, szeptember 28-án. A Martfűi József Attila Általános Iskola ebben az évben is csatlakozott a programhoz.

A rendezvény egy közös iskolai zenés bemelegítéssel kezdődött a 8. osztályos lányok vezetésével. Ezt követően került sor a hagyományos diáksport napi futótáv ( 2018 m ) teljesítésére, ahol  a polgárőrség és a rendőrség biztosította az útvonalat. A futás befejeztével frissítő ital várta a gyerekeket, majd választhattak az iskola által felkínált 120 percet kitevő mozgástevékenységek közül.

Az alsó tagozatos természetet és gyaloglást kedvelő tanulók a Tisza-gáton sétálva gyönyörködhettek az őszi természet szépségében, a vizet szerető gyerekek az uszodában vízi játékokat játszhattak, a 4. évfolyam tanulói pedig az iskola tornatermében Kapitánylabda csapatjátékban ügyeskedhettek.

A felsősöknek többféle mozgáslehetőség lett felkínálva. A legtöbben kerékpártúrára indultak Rákócziújfaluig, majd vissza. Az őszi kellemes napsütésben nagy élmény volt bringázni. Főleg a fiúk körében közkedvelt focira a Városi Sportcsarnokban került sor. Iskolánk tornatermében az asztaliteniszé,- míg a sportudvaron a zsinór-, illetve a röplabdáé volt a főszerep.

Tanulóink nagy lelkesedéssel, örömmel mozogtak. A jókedv, a derű, az együtt mozgás öröme tette feledhetetlenné ezt a szép kora őszi délutánt. Reméljük, jövőre újra találkozunk, mert mozogni jó!

A sportnapról készült képek megtekinthetők itt…

A napról való program itt megtekinthető.

Árvainé Stummer Éva