Teleki Természettudományos Vetélkedő

Csapatunk második alkalommal vesz részt a vetélkedőn. A tavalyi évben megszereztük az első helyet, ezért elhozhattuk a Vándorkupát. Így ebben az évben nagy kihívást jelentett számunkra, hogy újra megszerezzük.

Az első forduló feladatait felosztottuk egymás között és mindenki igyekezett minél pontosabban megoldani. A kísérleteket nagy élvezettel és jókedvvel hajtottuk végre, készítettük róla a képeket.

Az őszi szünet után nagy izgalommal vártuk, hogy bejutottunk-e a döntőbe. És igen! Mehettünk újra!

Eldöntöttük, hogy újra meg szeretnénk szerezni a Vándorkupát. Nagy lelkesedéssel fogtunk hozzá a feladatokhoz. Biológia feladatokkal kezdtünk, majd következett a fizikai kísérlet bemutatása, a földrajz és kémiai feladatsor kitöltése, majd a legvégén a matematikai feladatok megoldása. Egy-egy tantárgyra 25 perc jutott.

A verseny jó hangulatban zajlott. Amíg a zsűri összesítette a pontszámokat, a csapatok érdekes kérdésekre válaszolva csokikat gyűjthettek.

Nagy izgalommal vártuk az eredményhirdetést. Hatalmas örömet jelentett nekünk, hogy újra első helyezettek lettünk és egy évre ismét a Martfűi József Attila Általános Iskola őrizheti a Teleki Blanka Gimnázium Vándorkupáját. A kupa mellé finom csokit és oklevelet kaptunk.

A Természetjárók csapat tagjai: Gajdos Ildikó, Holyba Gergő, Urbán Viola Veronika  8.a osztályos tanulók.

Nagy örömmel gratulálunk a csapat tagjainak és a felkészítő tanárnéninek, Döbreiné Biró Erika néninek! Természetesen a jól megérdemelt igazgatói dicséret is bekerül iskolatáskájukba!