Martfűi József Attila Általános Iskola

Fenntarthatóság CI-VIL-ekkel együttműködve

A martfűi József Attila Általános Iskola tanulói is részt vettek a cibakházi székhelyű CI-VIL EGYESÜLET FM-LSZF/2018-01 elnevezésű projektjében, melynek címe: “Komplex környezettudatos szemléletformálás a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet hátrányos helyzetű oktatási intézményeiben”.

Az egyesület még 2018-ban nyújtott be pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, mely támogatást nyert, így több iskolával és óvodával együtt a martfűi általános iskolások is bekapcsolódhattak a környezettudatos szemléletformálásba

A projekt részeként a fenntarthatósági hét tematikájához igazodva öko-játékokat helyeztünk ki ideiglenesen az intézménybe, hogy az iskolások játszva tanulják meg többek között a szelektív hulladékgyűjtést. Ezen felül 100 db kérdőívet is kitöltöttek a tanulók, melyből kiderült, hogy a saját lakókörnyezetükben mennyire figyelnek oda a hulladékok megfelelő elhelyezésére. – nyilatkozta Őze József, az egyesület elnöke.

Az iskola ajándékokat is kapott, melyeket a technika órákon tudnak használni a diákok.

Az intézmény és az egyesület évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, több projektben is együttműködtek már és abban bíznak, hogy ez a jó viszony a jövőben is megmarad.

Őze József

Elnök