Bőrápolás kamaszkorban

Bőrünk épsége, szépsége nagyon fontos mindannyiunk számára, de különösen kiemelt jelentőségű lesz a kamaszkor során. A helyes bőrápolás elengedhetetlen, s hogy ez megfelelő módon történjen, iskolánk 7. – és 8. évfolyamos tanulói részére Takácsné Nádi Éva kozmetikus tartott gyakorlattal összekötött foglalkozást.

A tanulók először egy kis elméleti ismeretet kaptak a bőr főbb rétegeiről, azok feladatairól.    Arcbőrük tapintásával mindenki megállapította ,hogy melyik bőrtípusba tartozik, milyen jellemzőket tapasztal. A tanulók Évi néni irányításával egy arctejes bőrtisztítást végeztek. Meglepve tapasztalták, hogy a fehér vattakorongok elszürkültek a bőrükre rakódott szennyező anyagoktól. Ezek után arctonikkal frissítették fel bőrüket. A végén egy arcradírozással fejezték be a folyamatot, a bőr megtisztítását. Nagy örömmel állapították meg, hogy mennyivel puhább lett a bőrük.

Évi nénivel megbeszélték, hogy mit jelentenek a napvédő készítményeken, a naptejeken levő faktorszámok és miért kell bőrünk védelme érdekében ezeket használni. A gyerekek folyamatosan kérdeztek, aktívan részt vettek a foglalkozáson.

A diákok az óra során sok új ismeretet és gyakorlati tanácsot kaptak a helyes bőrápolással kapcsolatban. Az, hogy mennyire élvezték a foglalkozást, bizonyítja, hogy az óra végén többen megkérdezték tőlem, hogy „Ugye, lesz jövőre is ilyen?”  Igen, szeretnénk.

Mindnyájunk nevében  szeretném megköszönni  Takácsné Nádi Éva néni lelkes segítségét.

Döbreiné Biró Erika