Játékos vetélkedő az uszodában

Az iskolai hagyományunkhoz híven ebben a tanévben is megrendezésre került május 29-én az alsó tagozatos diákok vízi vetélkedője a Martfű Termál SPA uszodájában. A cél a jókedv, az önfeledt játék, az egészséges versengés volt. Gyakorolhatták az órákon elsajátított úszáselemeket is.

Új eszközökkel játszhattak a gyerekek, amit „A Boldog Gyermekekért Alapítványnak” köszönhetünk. Nagy lelkesedéssel végezték a tréfás, könnyebb-nehezebb feladatokat; a színes gumimatracok, az úszógumik, a strandlabdák és a vízipuskák segítségével.

A legtöbb versenyszámot párosan kellett teljesíteni, ami jó ötletnek, újításnak bizonyult, mert így a félénkebb gyerekek is bátrabban vettek részt a feladatok végrehajtásában, és egyszerre többen versenyezhettek.

Jól szórakoztak a gumimatracon fekve, amit több-kevesebb sikerrel tudtak irányítani, sőt előfordult, hogy lecsúsztak róla. Vicces játék volt egymás tologatása az úszógumin ülve és a strandlabdára hasalva. A vízipuskát a lányok is ügyesen kezelték a labdák terelésekor. A „Kincskereső” feladatnál mindenki önfeledten vetette magát a vízbe kavicsokat keresni.

Igazi versenyhangulatban repült el az idő. A parton lévő gyerekekkel együtt hangosan, lelkesen biztattuk a versenyzőket.

Az iskolában már várt ránk az ajándék, amit az ebéd utáni játékidőben ki is próbálhattak. Öröm volt látni a sok, vidám buborékot fújó és kergető gyermeket.

Nagyon köszönjük a szervezőknek, segítőknek ezt a jó hangulatú, szórakoztató vetélkedőt.

Az alsós reál munkaközösség