Martfűi József Attila Általános Iskola

Tájékoztató a legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatosan

Kedves Szülők!

 

Ezúton tájékoztatok mindenkit a kialakult koronavírus  helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatosan.

Intézményünkben minden tömeges iskolai programot, ünnepséget, tábort, külföldi utazást – beleértve ebbe a Határtalanul! Programot lemondunk a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A március15-i Nemzeti Ünneppel kapcsolatos megemlékezést osztálytermi szinten-filmfelvétel és rádióműsor formájában kerül sor.

A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül. (Akár a helyben szervezett is.) Szintén felfüggesztésre kerülnek az uszodai órák is, beleértve a gyógytestnevelés órákat is.

 

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az intézményben kiemelt figyelmet fordítunk a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeres elvégeztetésére. Ezen felül ügyelünk arra is, hogy kézmosószer és kézfertőtlenítő szer minden mosdóban folyamatosan biztosított legyen, illetve a közösségi terekben is legyen  kézfertőtlenítő szer. A kézfertőtlenítők folyamatos biztosítása érdekében a Tankerületi Központ elegendő készlettel rendelkezik és ellát minket.

A kézfertőtlenítő szerek elhelyezésekor kiemelten figyelünk arra, hogy mindenki is hozzáférhessen ezekhez. Kérem, hogy Önök is hívják fel otthon a gyerekek figyelmét ennek fontosságára és a megfelelő használatára.

 

Kérem, hogy az indokolatlan pánik elkerülése érdekében csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe. Azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon, haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

 

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, éppen ezért folyamatos és nagyfokú odafigyelést kérek Önöktől. Felhívom a figyelmét, hogy a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érhetik el. Mindkét videó levetítésére a mai, legkésőbb a holnapi napon sor kerül osztályszinten is, de otthon is érdemes újra nézni.

 

Segítő együttműködésüket köszönöm!

 

Martfű, 2020. március 11.
Földi Edina Sára intézményvezető

Hivatalos Dokumentum

Megelőzés – hivatalos videók