Erzsébet tábor 7. hét

Augusztus 10-14. között szerveztük meg a napközi Erzsébet-tábor 7. turnusát az intézményünkben. Ezen a héten a „Digitális világ” témakörében kalandoztunk a diákokkal. A környezettudatosság témájában a védett állatokról, a szelektív hulladékgyűjtésről és a környezetvédelemről is kvízt oldottak meg tablet segítségével a gyerekek. Kreativitásukat megcsillogtatva PET-palackokból madáretetőket és papírdobozokból különböző szuper képességekkel rendelkező robotokat készítettek a tanulók. Az elkészült dobozrobotoknak izgalmas robot szépségversenyt is rendeztünk az iskolában.

Az érdeklődő kisdiákok közösségépítő drámajátékokban is részt vehettek. Az egészségtudatos életmódot roller-derbivel, sorversenyekkel és labdajátékokkal erősítettük a gyerekeknél. A művészeti nevelés keretében montázst és a városról szóló élményrajzot is alkothattak a tábor résztvevői. Védett állatokról és mesékről is gyönyörű illusztrációkat készítettek a tanulók.

A kulturális örökség, hagyományőrzés témáját a martfűi Kézműves házban dolgoztuk fel. A hagyományokkal és a népi tárgyakkal színes múzeum-pedagógiai foglalkozás keretében ismerkedhettek meg a táborlakók. A kézműves képességüket is megcsillogtatták az Erzsébet-tábor tagjai, hiszen mézeskalácsot sütöttek és díszítettek. Kiránduláson a szolnoki Bagolyvár Vadasparkba látogattunk a diákokkal. Itt az Erzsébet-táborosok a kecskék és a nyuszik lelkes etetése, valamint simogatása után megismerkedhettek a vadaspark többi lakójának az életmódjával is. Az utolsó tábori napon minden kisdiáknak jól esett a martfűi uszoda hűs medencéiben töltött pancsolás a nagy hőségben.

A színes programok segítségével tartalmasan töltötték el ezt a hetet a napközi Erzsébet-tábor résztvevői Köntés Anikó és Takács Mihály pedagógusok irányításával a Martfűi József Attila Általános Iskolában.
Képek…

Köntés Anikó