Fontos információk az iskolakezdéshez

Kedves Szülők!

Korábbi értesítésünknek megfelelően, örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a tanév a holnapi napon teljes testi valóságában megkezdődik.

Kérjük, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az alábbi kéréseinket maximálisan legyenek kedvesek teljesíteni:

–         a tanévnyitó ünnepségen csak a gyermekek vehetnek részt,

–         az időjárási viszonyokra való tekintettel az ünnepélyt az osztálytermekben iskolarádión keresztül tartjuk meg,

–         a gyermekek a saját osztálytermükben töltik el napjaik nagyrészét, a lehető legminimálisabb vándorlással, teremcserével,

–         minden reggel az évfolyamnak megfelelő beosztás szerinti ajtón jöjjenek be a gyerekek:

–                   1. évfolyam főbejárat

–                   2. évfolyam tornaterem

–                   3. évfolyam könyvtár-déli kapu

–                   4. évfolyam mozgássérült bejáró

–                   5. évfolyam főbejárat

–                   6. évfolyam tornaterem

–                   7. évfolyam könyvtár – déli kapu

–                   8. évfolyam mozgássérült bejáró

(Nagyméretű plakátokon az évfolyamok megjelölése kiplakátolásra kerültek.)

–         Fontos változás, hogy az épületbe reggel 7,00 órától lehet megérkezni a hét folyamán, de a korábban üzemelő gyülekező az idei tanévtől már nem működik.

–         Az elsős gyerekeket  a hét folyamán szülői kérésre egész óránként (2,00 óra – 3,00 óra – 4,00 óra) lehetőség van elkérni, de az intézmény teljes munkarenddel dolgozik.

–         A gyerekek legyenek kedvesek maszkkal a táskában érkezni, ennek használata nem kötelező, de szükség esetén legyen kéznél.

–         Szülői értekezleteket online fogjuk tartani, melyeknek időpontjáról az osztályfőnök a szokásos csatornákon keresztül értesítik Önöket.

–         Lázas, beteg gyermek ne jöjjön az iskolába, a szülő betegség után a távollétet nem igazolhatja, erre a gyermekorvos jogosult. Kérjük, az igazolás becsatolását a KRÉTA rendszeren keresztül.

–         Kérjük, hogy ügyintézés (iskolalátogatási igazolás, diákigazolvány, egyéb szükséges igazolások) csak online úton történjen, kivételesen sürgős esetben, személyes egyeztetésre, előzetes megbeszélés után kerülhet sor. Az ügyintézők elérhetősége: kolesjudit@suli.martfu.humolnari@suli.martfu.hu, 450-025/11 és 13 mellék.

–         Mindennemű kommunikáció, információ, egyéb tájékoztatás az intézmény hivatalos felületén, a http://suli.martfu.hu található.

–         Szeptember 1-jétől az intézmény törekszik a gyermekek digitális kompetenciájának fejlesztésére, erősítésére, ezért, kérjük, hogy a csütörtöki naptól (szeptember 2.) a gyermekek hozzák magukkal azt a digitális eszközt, amelyen egy esetleges digitális oktatás alkalmával tanulmányait folytatnák. Iskolánk rendszergazdája és a gyermekek szaktanárai segítenek a gépek átnézésében, a Teams program telepítésében és használatában.

–         A digitális oktatáshoz szükséges eszközök meglétét, állapotát ismételten felmérik az osztályfőnökök.  Kérem, segítsék a munkájukat a pontos, naprakész adatok megadásával.

–         Alapítványunk, intézményünk igyekszik támogatni az eszközök pótlását, lehetőségeinkhez képest.

Kívánok valamennyiüknek nyugodt, 178 napon át tartó, jelenléti oktatást, jó egészséget, örömteli napokat.

Földi Edina

intézményvezető