Diáksport Nap a Martfűi József Attila Általános Iskolában

Az előző évi hagyományainkat követve ebben a tanévben is beneveztünk a Magyar Diáksport Szövetség által megrendezett Európai Diáksport Napra , amely idén rendhagyóan a testnevelési óra keretein belül került megvalósításra.

A különböző típusú játékos , ügyességi feladatok összeállításánál maximálisan figyelembe vettük az előírt biztonsági előírásokat és higiéniás szabályokat . Olyan csoportokat megmozgató , a tanulóknak élményt adó, játékos tevékenységeket szerveztünk, amelyek maradandó élményekkel gazdagították tanulóinkat. A programok lebonyolításához az időjárás is kedvezett, mert szép, csendes, őszi, napsütéses időben látogattunk el a 6. osztályos gyerekekkel az iskolához közeli kondicionáló parkba , ahol a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat próbálhattak ki a nemrég épült kondicionáló gépeken. Az eszközökön a különböző izomcsoportjaikat dolgoztathatták meg a tanulók , miközben erejük , ügyességük és kitartásuk is edződött. Mindeközben összemérték tudásukat erejüket , ami motiválóan hatott önbizalmukra.

A 4.a és a 7.b osztály a népi játékok változatos tárháza közül a Méta című játékot elevenítette fel az iskola füves udvarán. Nagy elszántsággal vetélkedtek egymással a csapatok a győzelemért. A lelkesedés és a jó hangulat garantált volt.

A 8.b osztályos gyerekek játékos sor,- és váltóversenyt rendeztek , hogy eldőljön melyik csapat a gyorsabb, erősebb, ügyesebb. A versengések során rengeteg eszköz ( színes labdák , karikák , bóják ) színesítette a feladatokat.

Bízunk benne, hogy tanulóink lelkesedése és játékkedve jövőre is töretlen marad.

Martfű , 2020.szeptember 25.

Készítette: Testnevelés munkaközösség

Képek a rendezvényről itt…