Diákönkormányzati Nap

Iskolánkban hagyomány, hogy minden évben a diákönkormányzat diáknapot rendez. Sajnos az időjárás nem fogadott Bennünket kegyeibe, ezért a kinti programokat későbbre kellett halasztanunk. Ennek ellenére senki sem szomorkodott, mivel ez a nap rengeteg, sokszínű és érdekes elfoglaltságot tartogatott számunkra.
A programok már korábban elkezdődtek, mivel a felső tagozatos osztályok a diáknapot megelőző héten kampányt szervezhettek diákigazgató-jelöltjüknek. A megmérettetésen öt osztály vett részt, és felnőttekhez méltóan, nagyon szervezetten, fegyelmezetten, ötletesen kampányoltak. Végül Vöröslakos Balázs 8.b osztályos tanuló szerezte meg a legtöbb szavazatot, így az ő kezébe kerülhetett az iskola kulcsa és pecsétje.
Ezután az osztályok közösen elkészítették a Barátság-láncukat, ami az iskola kerítésén forrt egybe.
A nap színes vetélkedőkkel folytatódott, amelynek keretein belül a Föld napjáról is megemlékeztünk. Ezt a versengést a 8.a osztály nyerte, a második helyig a 8.c menetelt, míg a harmadik helyen az 5.a és a 7.c osztály osztozhatott. Az osztályok kreativitásukat is megmutathatták a szemétszobor készítő versenyen. A zsűri itt az 1.a szobrait tartotta a legötletesebbnek, de a 6.c és a 7c osztályosok munkái is méltón kerülhettek a képzeletbeli dobogóra. A környezetvédelem fontosságáról a Zöld sátorban is tájékozódhattunk, a Martfűi Városszépítő Egyesület jóvoltából. Eközben a tornateremben a Victory Kyokushin Karate Klub rendhagyó, interaktív testnevelés órát tartott.
A nap befejezéseként pedig mindenki megcsodálhatta és megpróbálhatta a kalotaszegi néptánc lépéseit, amiben Mészáros Ágnes volt segítségünkre.