Diákigazgatónk tollából…

2014. április 15-én iskolánk nem először rendezte meg az ún. DÖK-ös napot, amikor is nincsen tanítás, hanem különböző foglalkozások, versenyek vannak a diákok számára. Ebben az évben azonban, ez a nap kicsit másképp zajlott, ugyanis iskolánkban most először került sor a diákigazgató választásra.
6-an indultak a poszt megszerzéséért, s én is köztük voltam. Előző héten került sor a kampányolásra, amikor is minden diákigazgató jelölt elmondta a saját beszédjét, melyben megfogalmazta, hogy megválasztása esetén milyen dolgokat enged meg az iskolában. Sokan plakátokat, kitűzőket is gyártottak.
A „párt” létrejöttéről: Osztályfőnököm kötelességemnek tartotta, mint a Diákönkormányzat elnöke, a választáson való indulásom. A párt a „8. b. a Fiatalokért!” néven működött, hiszen a mi osztályunk együtt kampányolt az én irányításom alatt, mivel nem csak én személyesen indultam a választáson, hanem egy egész közösség. Plakátokat, kitűzőket készítettünk, melyet mindenki büszkén viselt, emellett süteményt is osztottunk.
A kampánybeszédemben megígértem, hogy arra az egy napra eltörlöm a „Tilos a telefon használata!” nevű szabályt, és a Wi-Fi is újra működni fog az iskolában. A lányoknak a smink és a körömlakk, a fiúknak pedig a sapka használata az épületen belül engedélyezett volt.
Eltelt a kampányolós 1 hét, és 15-én, kedden, mielőtt kezdetét vette volna a DÖK-ös nap, Földi Edina igazgatónő elmondta a választás eredményeit. 53%-kal és 356 szavazattal nyert a „8. b. a Fiatalokért!” párt. Jólesett mindez, hiszen az osztály keményen dolgozott a győzelemért, s itt is elmondom: köszönöm azt a sok-sok munkát az osztályomtól és a „First Lady”-mtől is. Nagyon boldog voltam, de nem éreztem magam nagyobbnak, jobbnak, mint a többiek. Úgy fogtam fel ezt a napot mint egy átlagos nap. Nem sokkal az „eredményhirdetés” után a Martfűi TV interjút készített velem, hogy milyen érzés nyertesnek lenni.
Mivel borongós volt az idő, ezért nem tartottunk semmilyen kinti programot, minden osztály a saját termében volt, és különböző feladatokat csinált. A legjobban a 8.a. osztály teljesített.
Erre az egy napra megkaptam az iskola kulcsát, és a pecsétjét is és a nap végén visszaadtam ezeket.
Az életre előrenézve elgondolkoztam a politikus pályán is még régebben. Ez választás is egyfajta „előrelépés” a cél felé.

Vöröslakos Balázs 8.b