Erzsébet tábor 1. csoport

A tanulók a hét folyamán nagyszerűen dolgoztak együtt, kisebb és nagyobb csoportokban egyaránt. Szociális érzékük jól fejlett. Különböző feladatok terén – állati rajzok, állatos tabló, állatok alkotása gyurmából – maximálisan kiélték kreativitásukat, nagyon szép munkák születtek. A feladatok megoldásában, kölcsönösen segítették egymást, jó ötletekkel, javaslatokkal. A csoportmunkák alkalmával nagyszerűen dolgoztak együtt, sikeresen felosztották az egyes munkafolyamatokat, és a prezentáció bemutatásánál is kimagaslót nyújtottak.

A tábor másik nagy egysége a mozgásos tevékenységek voltak. A gyerekek életkoruknak megfelelően hatalmas mozgásigénnyel rendelkeznek. Nagyon jó volt azt látni, és tapasztalni, hogy a tanulók milyen lelkesedéssel vesznek részt az egyes sporttevékenységekben. Sok szabadidős játékokat játszottunk, ami nagy örömmel töltötte el őket. Sikerült néhány labdás sportág alap ismereteivel is megbarátkozniuk a gyerekeknek. Nagyon szerették a sorverseny szerű feladatokat, ahol csapatokat alkotva küzdhettek egymással.

A hét folyamán sokat beszélgettünk a környezetünk, (szűkebb, tágabb) megóvásáról. Erről a témáról a gyerekek tájékozottsága kimagasló, látszik, hogy foglalkoztatja őket ez a téma.

A kirándulás folyamán sikeresen megismerkedtünk a szomszédos megyeszékhely nevezetességeivel. Megtekintettük a csodás hangszer múzeumot, ami abból a szempontból is érdekes volt, hogy a tanulók kipróbálhatták a hangszereket. Az állatpark meglátogatása is maradandó élményt nyújtott a gyerekeknek.

Kovács Mihály

Képek itt…