Csodaszarvas tábor

EFOP-3.2.15-17-VEKOP-17-2017-00001 számú, A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása című kiemelt projekt, „Tematikus informális és nem formális tanulási alkalmakhoz kapcsolódó tanulási formák módszertani megalapozása” alprojektjének keretében megvalósuló „Csodaszarvas” tábor a Martfűi József Attila Általános Iskolában

A nyári szünet első két hetében 256 tanulónk vett részt a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program elnevezésű pályázatban.

A megvalósítás 27 pedagógus vezetésével valósult meg, 6 tematikus program összeállításával.

A programok segítségével fejleszteni szerettük volna diákjaink anyanyelvi- és viselkedéskultúráját, valamint reméljük, hogy a nyitott nevelési-tanulási környezetben megvalósuló programok hozzájárultak a gyerekek digitális és szociális kultúrájának fejlődéséhez.

18 ötödikes diákunk Cserkeszőlőn, az ún. Nomád táborban töltött el 5 napot. A hét során megismerkedtek a helyi település nevezetességeivel, valamint a térkép rajzolás nehézségeivel.  A számháború a szajoli általános iskola diákjaival igen nagy harcot hozott. A rekkenő hőségben a hullámfürdőben jól esett a felfrissülés. Kirándultak Szarvasra, ahol hajókáztak, valamint ellátogattak a Körösvölgyi Vadasparkba.

A tematikus programok lehetőséget teremtettek új ismeretek szerzésére is. Robot programozás, scratch felületen programozás, nemezelés, tarisznya készítése. Természetesen sok-sok játék, roller, trambulin.

Bízunk abban, hogy a képek visszaadják azt a jó hangulatot, ahogyan telt a két hét.

Képek itt…