Erzsébet tábor 3. csoport

Az önismeret, közösségépítés kompetenciafejlesztés terén, játékok segítségével megtanultuk egymás nevét. Közösségformáló játékjokkal ön-és egymás tulajdonságainak felismerését gyakoroltuk: pl Ki vagyok én? – játékkal. Elkészítettük a névjegykártyákat, logókat és a tábori emlékeim című kiskönyvet.

A sport, egészségtudatos életmód terén megtekintettünk a filmet a vírus terjedésével és a védekezéssel kapcsolatban. Tudatosítottuk a helyes, rendszeres kézmosás fontosságát. Játékos sport-, és ügyességi feladatokkal színesítettük az egészséges életmód alapjainak megerősítését.

A Tisza partján tett sétánk során megfigyelhettük természeti értékeinket, a növényeket, virágokat.

Az egészséges életmód és az egészséges táplálkozással kapcsolatban játékos kvíz vetélkedőt tartottunk. Ételpiramist rajzoltunk, illetve kivágott képekből ragasztottunk. Zöldség és gyümölcstálat készítettünk, amit nagy élvezettel elfogyasztottunk. Meghallgattuk a Gyógynövénysoroló dalt, beszélgettünk a gyógynövényekről, hogyan alkalmazzák a gyógyításra. A gyógynövényekből kis tablót is készítettünk. A teadélután keretében pedig különböző gyógyteákat kostoltunk.

Környezetünk védelmével kapcsolatban megtekintettük a Kukasziget, Lola mesél című filmeket, illetve a Peppa malac szelektív hulladékgyűjtésről szóló mesét. Meghallgattuk A Föld meséje, és az Alma együttes Szuperkukák című dalát, amit megpróbáltunk megtanulni.

Kézműves foglalkozás keretében PET palackból teknősbékát, vázát, virágtartót, kupakokból pedig különböző tárgyakat, képeket állítottunk össze: virág, fa. Wc papír gurigából fiú, lány, páva, cica figurákat készítettünk. A tábor zárásaként az elkészült munkákból kiállítást rendeztünk.

A kecskeméti kirándulásunk során nagyon jól éreztük magunkat.

Kissné Fazekas Ildikó

Képek itt…