Író-olvasó találkozón Bosnyák Viktóriával

Szeptember 28-án délután a könyvtárban találkozhattunk a magyar gyermekirodalom egyik kedves képviselőjével Bosnyák Viktóriával és illusztrátorával Dudás Győzővel.  Az írónő és a koreográfus közösen mutatták be nekünk eddig megjelent könyveiket, azok szereplőit. A délután nagyon jó hangulatban telt, ízelítőt kaphattunk egy-egy regény, könyv megjelenésének körülményeiről. Megtudtuk, hogy születik meg egy mesehős vagy regényhős, kiről mintázza, honnan veszi az ötleteket.

Nagyon érdekes volt, hogy kiderült számunkra a mostani kötelező olvasmányunk, a Tündérboszorkány szereplői is saját gyermekei, illetve osztálytársaik. Az ikerlány főszereplők pedig az írónő saját gyermekei álnéven. Na erről nagyon sokat kérdeztünk.

A foglalkozásnak mindannyian aktív részesei lehettünk. Megismerkedhettünk a könyv szereplőivel, egy-egy rövidebb történettel, humoros sztorival. Egy játék során Dudás Győző csodálatos és villámgyors rajzkészségét is megismertük, ahogy Pandanakonda, Krokodisznó vagy Kecskenguru képét elénkvarázsolta.

Ráadásul azt is megtudtuk, hogy az írónő igencsak szívesen beszél az evésről, az ételekről, a csokoládéról, illetve ha nem írónő lenne, akkor a csokikóstolás lenne talán a legmegfelelőbb foglalkozás számára.

A találkozó végén lehetőség nyílt a Tündérboszorkány könyvek dedikáltatására is. Sok-sok élménnyel gazdagodva köszönhettünk el és folytatjuk tovább az olvasást.

4.a és b osztályosok