Idegen nyelvi verseny

Február 10-én iskolánk 9 csapata vett részt a Hajnóczy József Gimnázium által szervezett idegen nyelvi versenyen. Idén, még mindig a kovid helyzetnek köszönhetően, on-line módon versengtek a gyerekek a környező iskolák csapataival. Rendkívül izgalmas szabaduló-szoba keretein belül kellett számot adni ismereteikről a verseny során. Nagyon egyszerű volt a képlet: aki hamarabb kiszabadul, az végez előrébb a képzeletbeli dobogón. A helyszínen olyan izgatott zsinat kísérte a munkát, hogy egy jókora méh család is megirigyelhette volna. Nagyon jó volt látni, hogy a csapaton belül milyen ügyesen osztották fel a feladatokat, így mindenki tevékeny részese lehetett a sikernek.

Sikerről beszélünk, hisz a hivatalos eredménylistában csoda dolgokat kaptunk a szervezőktől. A németeseknél a hetedik évfolyamon 11 csapat indult, melynek az első három helyezettje a Marfűi József Attila Általános Iskolából került ki, mint ahogy a nyolcadikosok első két helyén is iskolánk tanulói találhatók. Az angolosok versenyén a hetedikesek rangsorában két csapatunk is (megosztva) bronzérmes lett, illetve a nyolcadikosok között is elhoztunk egy bronzot és egy hetedik helyet. Minden további szónál többet mond, ha leírjuk a két idegen nyelv versenyén elért eredményeket.

Köszönjük Szántó Marika, K Nagy Katika és Miklósi Niki tanár néniknek a verseny ideje alatt a szervezést és a felügyeletet.

Német 7. évfolyam

  1. hely Fodor Brúnó, Bagdán Levente, Goda Ernő, Pető Dániel 7.a
  2. hely Szivajev Viktória, Táborosi Blanka, Szabófi Renáta, Vágner Hanna 7.a,b
  3. hely Csala Georgina, Pótár Bóta Alíz, Rigó Nóra, Bozorádi Máté, Kengyel Georgina

Német 8. évfolyam

  1. hely Szepesi Anna, Bartus Angéla, Szőke Georgina, Sápi Zádor, Erdélyi Zsolt 8.a
  2. hely Turai Boglárka, Molnár Vivien, Nagy Andra 8.b

Angol 7. évfolyam

  1. hely Fekete Hanna, Glumercz Petra, Curtean Napsugár, Dorogi Edina, Kocsis Liliána

Szőrős Gábor, Szőke Hunor, Kiss Milán, Takács Zalán

Angol 8. évfolyam

  • hely Schmidt Hajnalka, Filyó Nóra, Deák Dorina, Szabados Milán
  1. hely Tóth Henriett, Vass Nímród, Kántor Benett