Fenntarthatósági témahét

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma jelentőségét és tudatában legyenek személyes érintettségüknek, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Iskolánk a Fenntarthatósági Témahét tanóráinak megtartásával járult hozzá a diákok ismereteinek bővítéséhez.

 

A 2021/2022-es tanév kiemelt témái a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás. Ezek mellett a hulladék, mint állandó téma is megjelenik.

Az 5.-6 évfolyamos osztályokkal játékos formában bővítettük a témához kapcsolódó ismereteiket. Csapatokban versenyeztek, melynek során szókereső, keresztrejtvény, Totó, kódolt szöveg, szelektív hulladékgyűjtés szerepelt a feladatok között. A 7.-8. évfolyamos tanulók a hulladék felhasználás témakörén belül a Mobil-élet tematikus óraterv segítségével szereztek új ismereteket.

Döbreiné Biró Erika