Pályaorientáció 2022 november 10.

Iskolánk minden évben tart egy pályaorientációs rendezvényt, melynek célja, hogy a gyerekek megismerjenek középiskolákat és könnyebben dönthessenek a továbbtanulásról. A tanulók termekről termekre járnak és beszélgethetnek középiskolai tanárokkal, kérdéseket tehetnek fel az oktatásról, programokról, lehetőségekről és a diákéletről.

A diákok számos iskolával megismerkedhetnek hiszen jelen volt a Szolnoki SzC Damjanich János Szakképző Iskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma Martfű, Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Csongrád, Kecskeméti SZC Tiszakécskei Kiss Bálint Szakképzőiskola Tiszakécske, Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma – Mezőtúr, Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Törökszentmiklós, Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium Tiszaföldvár, Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építőipari és Faipari Szakgimnáziuma, Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum, Szolnoki Városi Tehetséggondozó Szakkollégium.

Köszönjük minden iskolának a részvételt és köszönjük a munkáját Kabai Zsolt tanárúrnak, intézményünk pályaválasztási felelősének.
Számunkra a legfontosabb, hogy a gyerekek olyan tanulmányokat folytassanak, amelyeket felnőtt életük során kamatoztathatnak és szeretettel végezhetnek.
Halmi Lea