Egy felejthetetlen osztálykirándulás

A 4.b osztály június 1-jén kirándult a budapesti Városligetbe. Az első olyan kirándulásunk volt, amit vonattal terveztünk. Alsó tagozaton eddig mindig autóbusszal kirándultunk. Főleg anyagi okok miatt döntöttünk most a vonat mellett. Ha egy múzeumot meglátogatunk, amit előre le kell egyeztetni egy fogadónyilatkozat formájában, akkor ingyenes az utazás vonattal.

Zugló állomáson szálltunk le a vonatról, ahonnan sétálva jutottunk el a Hősök terére. Onnan a közeli Néprajzi Múzeum tetejére sétáltunk fel, innen nagyon szép kilátás nyílt a városra és a budai hegyekre. A Vajdahunyad várban található Mezőgazdasági Múzeum volt a következő úticélunk. Itt nagyon érdekes és értékes ismeretekkel gazdagodtunk. Majd játszottunk egy nagyot a Zene Háza melletti zenélő játszótéren, ahol a gyerekek kipróbálhatták a különböző természetes hangszereket. Sétáltunk tovább a Városligeti-tó mellett, ahol kacsákat etettünk és teknősöket, halakat láttunk még. Az Állatkert volt az utolsó program, ami nagy öröm volt a gyerekeknek. Rengeteget sétáltunk, felmentünk a Varázshegyre, láttunk nagyobb és kisebb vadállatokat, szabadon mászkáló makikat, jégkrémeztünk. Végül a Korallzátony játszótéren csúsztak-másztak-hintáztak-szaladtak egy hatalmasat. Az állatkerti séta végén pedig kisebb ajándékokat vásároltunk.

Egy hosszabb séta következett ezután a vasútállomásra, ahol kicsit megfáradva vártuk a vonatot. Jó sok ezer lépést megtettünk idáig, de legalább jelentősen növeltük a „Millió lépés az iskoládért” programban a 4.b osztály lépéseit. Amikor megérkezett az emeletes vonat, mindenki üdvrivalgásban tört ki, hiszen ilyen vonaton még kevesen ültek.

Szuper nap volt, ez volt a legjobb osztálykirándulásunk eddig, mondták hazafelé a gyerekek. Ebben, hogy ilyen jól sikerülhessen ez a nap, nagy segítségünkre volt öt szülő, akik elkísértek bennünket.

Bátran ajánlom a következő években a vonatos kirándulást az alsós gyerekeknek is.

Szendi Éva oszt.f.