Pályaorientációs nap 2. b

Június 12-én iskolánkban pályaorientációs napot tartottunk.
– A 2. b osztály a napot „Amerikából jöttem” játékkal kezdte, ahol foglalkozásokat mutogattak el némán. A megadott kezdő betűk segítettek még a gondolkodásban. Ügyesen mutatták be a fogorvos, a tanár, a tűzoltó, a sofőr és az eladó munkáját.

– A délelőtt folyamán a Művelődési Házban báb előadást tekintettek meg, ahol a színészek munkájába tudtak betekintést nyerni. Pintyőke és a varázslatos cirkusz nagyon tetszett a tanulóknak.

– Ebédután a Berkemann helyi cipőgyárban folytatódott a pályaorientációs nap. Itt az üzemvezetője várta a gyerekeket és vezette be őket a cipőgyártás folyamatába. Megtekintették a szabászatot, a tűzőnők munkáját, az aljakört ahol a cipők a talpat kapják meg. Legvégül a csomagoló részleghez érkeztek. Itt a dobozok hajtogatása nagyon tetszett mindenkinek. Nagyon érdeklődők voltak, az üzem végéhez érve többen érdekes kérdéseket tettek fel a vezetőnek. A látogatás azzal zárult, hogy a tanulók a hallott információkból, egy keresztrejtvény oldottak meg, melynek megfejtése a cég neve, Berkemann volt. Ajándék kulcstartóval búcsúztak a dolgozók a gyerekektől.

Kiss Rita
osztályfőnök