Pályaorientációs nap a 6.B osztályban

A pályaorientációs napunkat egy kérdőívvel indítottuk. A megalapozott pályadöntéshez fontos átgondolni, hogy ki, miben a legjobb, és mihez ért leginkább, továbbá, hogy milyen erősségei és gyengeségei vannak. Ennek a kérdőívnek a segítségével minden tanuló jobban megismerhette képességeit, készségeit.

Miután kiértékeltük a kérdőíveket, egy csoportos feladattal folytattuk tovább a napot. A feladat címe házépítés volt. A csapattagoknak közösen kellett egy üres papírlapra készíteniük egy házat, cetlikből, papírdarabokból, amelyekre fel kellett írniuk, hogy milyen foglalkozásra van szükség egy ház felépüléséhez. Minden csoport egy pár perces brainstorming után szépen elkezdte a feladatát. Voltak, akik kevesebb és voltak, akik egészen sok szakmát is fel tudtak sorolni. Közben kértek segítséget, amikor nem voltak biztosak egy-egy szakma pontos elnevezésében. Az elkészült munkákat a csoportok bemutatták egymásnak.

Zárójátéknak egy nevettető játékot választottam, ahol már csak két csapatból állt az osztály. A feladat az volt, hogy a jó ízlés határain belül kellett a „vidám” csapatnak megnevettetnie a „komoly” csapatot, akiknek természetesen nem volt szabad még mosolyogniuk sem. Egyik csapat sem bírta sokáig és nagy nevetésben törtek ki. Igazán jó hangulatú napot zártunk.

Miklósi Nikoletta

osztályfőnök