Hősök nyomában

 

Hősök nyomában

2024. április 24-én iskolánk történelem versenyt rendezett. Meghívásunkra a szolnoki tankerületi iskolákból / Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskola, Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola, Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola, Chiovini Ferenc Általános Iskola és AMI Tiszasüly, Szandaszőlősi Általános Iskola, Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola / érkeztek gyerekek. A jelentkező csapatok viszonylag magas száma miatt a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár adott helyet a rendezvénynek.

A gyerekek két kategóriában mérték össze tudásukat. Az 5-6. évfolyam csapatai a honfoglalás és államalapítás, míg a 7-8. évfolyam tanulói Magyarország az I. világháborúban című témakörben való tájékozottságukról adtak számot. Totó, keresztrejtvény, szövegkiegészítés, villámkérdések sora, valamint a Kahoot kvíz lehetőséget adtak arra, hogy a gyerekek bebizonyítsák, hogy mi mindent is tudnak a fent említett témakörökben.

A végeredmény a következő lett:

5-6. évfolyamon:

3.hely: Okostojások- Martfűi József Attila Ált. Iskola

2.hely: Történelemben- Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskola,

1. hely: Augusztus 20.- Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola

7-8. évfolyamon:

3.hely: Mustárgáz – Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskola

2. hely: Revízionisták – Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola

1. hely: Történészek- Chiovini Ferenc Általános Iskola és AMI Tiszasüly

A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak gratulálunk, bízunk benne, hogy jól érezték magukat, és jövőre újra találkozunk.

Köszönetet mondunk A Boldog Gyermekekért Alapítványnak, hogy a jutalmazást biztosította, valamint a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár dolgozóinak, akik helyet adtak 76 diáknak a versenyzéshez.