Birtokba vehették a diákok az új okos tantermet

2024. május 6-án hétfőn reggel vehették birtokba a diákok az új eszközökben bővelkedő okos tantermet.

A Bunge Zrt. „A Boldog Gyermekekért” Alapítvány részére adományozott 2.5 millió forint támogatásából és a Martfűi József Attila Általános Iskola alapítványa 723 ezer forint összegű saját forrásából új tantermi bútorzattal gazdagodott az általános iskola 5 számú tanterme.
A 3.2 milliós beruházás részeként laptop töltőszekrény, tanári asztal és szék, harminc pad és 30 szék szolgálja a továbbiakban a diákok hatékony oktatását.
Tapasztalatok szerint modern környezetben a diákok sokkal motiváltabbak. A tanároknak kevesebbet kell az órai magatartást szabályozni, ezáltal az órák szakmai minősége és az egy gyerekre jutó aktivitás is nagyban növelhető.
A Bunge Zrt. Martfűi Növényolajgyára a város szerves részét alkotja. Jelentősen hozzájárul a település költségvetéséhez és ezzel ahhoz is, hogy Martfű az ország városainak rangsorában előkelő helyet foglalhat el. Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ Igazgatója így fogalmazott: a Bunge Zrt. segítő szándéka azt tükrözi, hogy jól érzik magukat martfűn.
Az átadó ünnepségen megállapodás született a martfűi általános iskolát is működtető Szolnoki Tankerületi Központ és Martfű Város Önkormányzata között az iskola ebédlője és sportudvara teljes körű felújításáról, amely – a képviselő-testület május végi döntése alapján – várhatóan az önkormányzat jelentős hozzájárulásával valósulhat meg.