Korcsolyázás Szolnokon

2019. február 15-én mi,- a Martfűi József Attila Általános Iskola testnevelő tanárai – a Szolnoki Tankerületi Központ támogatásával – korcsolyázást szerveztünk a téli sportokat kedvelő tanulók részére a Szolnoki Műjégpályára.
A sportos kiránduláson 46 gyerek és 3 felnőtt (Kati néni, Misi bácsi és Éva néni) vett részt. Az autóbusz a lelkes diákokkal bő fél óra múlva megérkezett a szolnoki műjégpályához, ahol épp a jégnek a karbantartási munkálatait végezték az ott dolgozó műszaki szakemberek.
Nagy volt az izgalom a tanulók körében, bár a legtöbb gyerek lábára nem most került fel először a korcsolya. Az izomláz és a sérülések elkerülése miatt egy minden izmot átmozgató bemelegítéssel kezdtük, majd javasoltuk, hogy az első köröket a pálya szélén tegyék meg a tanulók. Volt, aki megfogadta a tanácsot, de volt olyan diák is, aki már az első pillanattól nagyon ügyesen és bátran rótta a köröket. Egyszer-kétszer majdnem mindenki elesett, de szerencsére komolyabb sérülés nem történt.
Mi, -kísérő pedagógusok is jégre pattantunk, és segítettük a bátortalanabb gyerekeket a helyes technika elsajátításában. A korcsolyázás élményét nagyban fokozta a hangulatos zene és a közös fényképezés is. A kellemesen fárasztó délutáni mozgás után szép, napsütéses időben indultunk haza.
Bízunk benne, hogy sokat fejlődött tanulóink technikai tudása és a legfontosabb, hogy maradandó élményt szereztek a gyerekek ezen a csodálatos délutánon. 

képek a korcsolyázásról itt…

Martfű, 2019.február 15. 
Testnevelés Munkaközösség